Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi is az a cod2?

Mi is az a CoD2?

 

 

jelentése:A CoD2, vagyis Call of Duty2 , magyarul annyit jelent, Hív a kötelesség. Ez a játék, a II.Világháború alapján köszült. 

A játékról: Mikor 2003-ban megjelen a Call of Duty, hatalmas sikert ért el, mellyel elnyert "Az Év Játéka"  címet.
Ennek örömére, 2004-ben megjelent egy ujjrab rész a United Offensive. De még ez sem volt elég. 2005-ben kiadták a Call of Duty2-őt

 

A játék gépigénye: Rendszerkövetelmény: DirectX 9.0c kompatibilis 64MB 3D grafikuskártya, Microsoft Windows 2000 vagy XP, Pentium4 1.4 GHz vagy AMD Athlon XP 1700+ processzor, 256 MB RAM, DirectX 9.0c, DirectX 9.0c kompatibilis 16-bites hangkártya, 4 GB szabad hely (+600MB a swap fájlnak), 8x CD-ROM vagy 2x DVD-ROM.  

gombok:

Ez mind alap beállitásnál van!!
4 - Füstgránát
R - Újratöltés
T - Közös cset
Y - Csapat cset
G - Gránát (én az egér görgetőjének a megnyomásával is lehet)
X - Fegyver választás
C - Guggolás
F - Fegyver felvétele, Bomba lerakása(hosszan nyomva fegyver eldobás)
CTRL - Lefekvés
Shift - Ha be van állitva akkor sprint, és csipa válhoz tartása
1 or 2 - Fegyver váltás (átállitottam az egér  görgetöjéhez!)
Egér jobb gomb - Fegyver válhoz vétele
Bal egér gomb - Akció gomb(lövés)
W,A,S,D - Előre, balra, hátra, jobbra ( vagy a nyilak)

tippek, trükkök:)

Ha megölsz valakit,lehetőség szerint vedd fel a lőszerét (ha ugyanolyan fegyver), vagy vedd fel a fegyverét. Pl. akkor, ha van egy mesterlövész nálad, és akit megölsz gépfegyverest, vedd fel a pisztolyod helyett!:)

Mindig maradj a többiekkel, így mindenkinek nagyobb az eséje a túlélésre. (Persze néha nem árt egy durva szívből jövő roham, és ha sniperes vagy se baj ha hátulról fedezed a havert.

Nyílt terepen egyértelműen feküdj le, vagy lehetőleg bújj el! (a fránya lövészekkel meg vigyázni!:D)

Mindig figyeld a párbeszédeket mivel ott mindig elmagyarázzák pontosan a feladatot és ha valami folytán elszúrnád ott igazítanak helybe. 

Ha komiszul beosonunk egy mesterlövészek lakta területre, s a lol fajtáik nem vesznek észre, nyugodtan verjük fejbe őket, drága az a töltény!

Lehetőleg, ha egy épületben mászkálunk, legyünk halkak, így talán nem vesznek észre. Ha mi vagyunk egy épületben akkor pedig figyeljük a hangokat! Ez mindenhol igaz,mert ha lőnek, kitalálhatjuk hol vannak.

Figyeljük a térképet (RADART) nagyon hasznos. A piros az ellenség, a zöld pedig a mi emberünk. Jelentettek már lilát is, azok az UFO-k!

Ha távcsöves puskával indulunk a csatába, célzásnál nyomjuk le a [Shift]-et, mert megnöveljük a gyilkolási esélyünket. (Levegő visszatartása)

Ha tudod hol az ellen (nagyjából is elég), ajándékként küldj nekik gránátot. (Persze lehet ,ezen felbuzdúlva ők is adnak egy ajándékot:()

Sokat mozogj és ne csak tétlenül állj mert akkor könnyű préda leszel az ellenségnek. Mindig maradj mozgásban és csak akkor állj meg ha célzol és lősz!

Ha nagyobb terepekre mész és elkezd akadozni a géped akkor vedd le a felbontást, nekem segített.

Mivel a sebzési rendszer megváltozott a CoD1-hez képest, így nem látjuk, hogy még mennyi "szufla" van bennünk. Ha erősen meglőnek bennünket és a képernyő már eléggé piros, akkor keressünk egy fedezéket ahol megpihenhetünk. Így gyorsan regenerálódunk, és utánna folytatódhat a kűzdelem.

Ha közelharc közben elfogy a lőszerünk akkor inkább érdemes, elöször megpobálni pisztolyal leszedni, ha abból is kifogytunk, akkor érdemes humán módon letámadni az ellenséget és simán leütni, mivel az újratöltés igen sok időt vehet el és meglehet hogy közben életünket vesztjük.